Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυλλήνης - «Η Γλαρέντζα» PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Αδαμαντία Χιώνη   
Πέμπτη, 29 Νοέμβριος 2012 21:12

 glarentza

Ένας από τους πιο δραστήριους συλλόγους του κάμπου της Ηλείας είναι ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυλλήνης "Η Γλαρέντζα".

Τα τελευταία χρόνια ο σύλλογος έχει έντονη παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας,  διοργανώνοντας εκδηλώσεις όλη τη διάρκεια του χρόνου και συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις άλλων συλλόγων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Πρόεδρος του συλλόγου είναι η Δήμητρα Φιτσάλου, η οποία έχει δημιουργήσει και αναρτήσει στο διαδίκτυο πολλά βίντεο σχετικά με την Κυλλήνη και τις δράσεις του συλλόγου, διαφημίζοντας με τον καλύτερο τρόπο τον τόπο μας.
 
Η Γλαρέντζα είναι μεσαιωνική πόλη κοντά στο λιμάνι της αρχαίας πόλης της Κυλλήνης. Την έχτισε ο Γοδεφρείδος Α' Βιλλεαρδουίνος μεταξύ των ετών 1210-1298 και έγινε το σημαντικότερο εμπορικό λιμάνι της Ελλάδας. Χρησίμευε ως επίνειο της Ανδραβίδας και υποστηρίζονταν από το κάστρο Χλεμούτσι. Δεν είχε μόνο εμπορική ναυτική δύναμη, όπου οι πρίγκηπες του Μορέως εισέπρατταν μεγάλα ποσά από εισαγωγικούς και εξαγωγικούς φόρους, αλλά ήταν και σπουδαίο τραπεζιτικό και χρηματιστικό κέντρο. Διέθετε νομισματοκοπείο, το οποίο έκοβε νομίσματα, τα τορνέζια, μέχρι το 1364.

Στους παρακάτω συνδέσμους υπάρχουν βίντεο σχετικά με την Κυλλήνη:

http://www.youtube.com/watch?v=LIU3EQWqo6o

http://www.youtube.com/watch?v=xT6pIt5kWUI

http://www.youtube.com/watch?v=czMK7EKlVDw


Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 29 Νοέμβριος 2012 21:30